Pinjaman Koperasi Ukhwah - Direct Lending Malaysia

Pinjaman Koperasi UKHWAH
Pembiayaan Berkonsep Syariah

Tidak ambil kira komitmen luar, CCRIS
Kadar serendah 4.35%. Untuk kakitangan awam & badan berkanun

Capai impian anda hari ini

Ingin membeli atau ubahsuai rumah? Memulakan atau meluaskan perniagaan? Melunaskan pinjaman pelajaran? Nikmatilah pembiayaan peribadi berkonsep Syariah koperasi Ukhwah yang berkadar rendah ini.

Dapatkan pinjaman koperasi yang anda perlukan dengan cepat, murah dan selamat supaya anda boleh mencapai impian anda atau menangani masalah-masalah yang tidak diduga. Komitmen luar tinggi layak mohon.

Direct Lending adalah sebuah platform pinjaman peribadi online (dalam talian) yang menawarkan pinjaman peribadi koperasi yang cepat, mudah, selamat dan mampu milik. 100% percuma.

Ciri-ciri Pinjaman Istimewa

 • Amaun pembiayaan sehingga RM200,000
 • Tempoh pembiayaan dari 1 sehingga 10 tahun
 • Kadar keuntungan 4.99% rata untuk pinjaman bertempoh 4-10 tahun, 4.35% untuk pinjaman bertempoh 1-3 tahun
 • Payout sehingga 89%
 • Bayaran melalui Biro Angkasa
 • Tanpa penjamin atau cagaran
 • Tiada bayaran pendahuluan
 • Pembiayaan berkonsep Syariah
 • Pembiayaan dilindungi Takaful
 • Proses lebih kurang 2 minggu
 • Rebat untuk pembayaran awal

Syarat Pemohon

 • Warganegara Malaysia berumur antara 21 hingga 58 tahun
 • Kakitangan kerajaan, badan berkanun atau GLC yang terpilih (kecuali Anggota Tentera)
 • Jawatan kekal dan telah berkhidmat selama minimum 8 bulan
 • Pendapatan bulanan tetap minimum RM1,800 termasuk elaun tetap
 • Komitmen luar tinggi layak memohon
 • Ambil kira pinjaman LPPSA

Rebat tunai eksklusif daripada Direct Lending

Di bawah inisiatif DirectBantu+ untuk meringankan beban kewangan rakyat Malaysia dengan menyediakan sumber kewangan tambahan semasa PKP (tempoh 1 Jun sehingga 16 Julai 2021)

Untuk setiap pinjaman yang lulus & dikeluarkan

Rebat

RM700
RM500
RM400
RM200
RM60

Amaun pembiayaan

≥ RM30,000
RM20,100 – RM30,000
RM10,100 – RM20,000
RM3,100 – RM10,000
≤ RM3,000 & ke bawah

Mengenali Pinjaman Koperasi Ukhwah

Pinjaman peribadi koperasi ini ditawarkan oleh Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad (“Koperasi Ukhwah”). Koperasi Ukhwah ditubuhkan pada tahun 1998. Aktiviti koperasi Ukhwah termasuk pembiayaan peribadi untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun, Ar-Rahnu, hartanah, Ukhwah care dan Ukhwah komputer. Koperasi Ukhwah didaftarkan di bawah Akta Koperasi 1993.

pinjaman-koperasi-ukhwah-directlending

Kenapa Guna Direct Lending?

CEPAT

Semak dan ketahui kalayakan segera, bila-bila masa, di mana jua

MUDAH

Hantar dokumen hanya jika setuju dengan kadar. Proses yang senang

SELAMAT

Wakil permasaran yang sah. Tiada bayaran pendahuluan diperlukan

PERCUMA

Servis kami 100% percuma, dari semakan kelayakan sehingga dapatkan pinjaman

Testimoni Pelanggan

Apa yang pelanggan katakan tentang servis kami di Google Business Page


“Loan dn lulus…proses yg sgt cepat… mula2 xyakin jgak…ble dh buat xsgka sngat mudah…tq DirectLending…. insyaAllah dipermudahkan”


“Mudahnya proses pinjaman.. bnyk membantu sehingga loan boleh lulus… prosedur nk buat loan pun tak susah.. senang nak berurusan untuk bertanya apa2 maklumat yang tak faham.. Terima kasih DirectLending sebab banyak bantu saya nak buat pinjaman”


“Mudah dan cepat… yang boleh dipercayai… 100% no fake no scammer. Terima kasih DirectLending menyelesaikan masalah pembiayaan saya dengan syarikat lain… banyak membantu”

Testimoni Pelanggan

Apa yang pelanggan katakan tentang servis Direct Lending di Google Business Page dan Facebook

FAQ Pinjaman Peribadi Koperasi UKHWAH

Pinjaman peribadi koperasi Ukhwah Malaysia Berhad (UKHWAH) adalah pinjaman peribadi tidak bercagar. Ini bermaksud anda tidak perlu menyediakan cagaran atau penjamin untuk mohon pinjaman ini. Pinjaman peribadi koperasi UKHWAH adalah berkonsep Syariah.

Anda boleh mohon pinjaman peribadi koperasi UKHWAH untuk apa-apa tujuan sama ada untuk lunaskan pinjaman tertunggak, ubahsuai rumah, beli kenderaan, bayar bil perubatan dan sebagainya.

Anda layak meminjam jika anda seorang kakitangan awam di Malaysia dan:

 • Seorang warganegara Malaysia berumur antara 21 sehingga 58 tahun
 • Memegang jawatan kekal dan berkhidmat sekurang-kurangnya 8 bulan
 • Pendapatan kasar minimum sebanyak RM1,800 termasuk elaun tetap
 • Tidak diisytiharkan muflis dan mampu membayar balik pinjaman

Pinjaman peribadi koperasi UKHWAH tidak akan mengirakan komitmen luar anda. Contohnya seperti pinjaman kereta, kad kredit, pinjaman rumah dan lain-lain. Jadi anda boleh mohon pinjaman koperasi UKHWAH walaupun ada komitmen luar slip gaji yang tinggi.

Untuk peminjam yang ada masalah rekod CCRIS atau CTOS, koperasi UKHWAH menerima tetapi kelulusan pinjaman tertakluk pada pihak UKHWAH. Untuk peminjam yang ada rekod Akaun Perhatian Khas (SAA – Special Attention Account), pihak UKHWAH terima tetapi perlu dijelaskan melalui pinjaman tersedia.

Pinjaman peribadi koperasi UKHWAH tidak menerima peminjam yang tersenarai di bawah Program Pengurusan Kredit AKPK.

Amaun pinjaman maksimum yang boleh dipinjam adalah RM200,000. Tempoh pinjaman adalah minimum 1 tahun sehingga maksimum 10 tahun.

Pinjaman anda dibayar balik setiap bulan melalui potongan gaji automatik yang diproses oleh Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA).

Untuk pembiayaan peribadi, salah satu syarat kelayakan umum yang telah ditetapkan adalah potongan gaji tidak melebihi 60% melainkan koperasi tersebut memberikan sedikit kelonggaran. Sebenarnya ada juga faktor lain yang boleh mempengaruhi permohonan pinjaman anda lulus atau tidak seperti rekod kredit dan nisbah khidmat hutang (debt service ratio). Contohnya, anda boleh cuba mohon pinjaman peribadi walaupun potongan gaji anda melebihi 60% tetapi rekod kredit dan DSR anda adalah baik.

Dokumen yang diperlukan adalah:

 • Salinan kad pengenalan MyKad (depan dan belakang)
 • 3 bulan penyata slip gaji terkini (disahkan benar oleh majikan)
 • Surat pengesahan pekerjaan
 • Salinan penyata bank terkini dengan kredit gaji bulanan anda

Proses permohonan pinjaman peribadi koperasi UKHWAH adalah sekitar 2 sehingga 3 minggu. Harap maklum bahawa masa yang ditunjukkan adalah berdasarkan usaha terbaik dan tidak dijamin walau apa jua keadaan.

Kadar keuntungan tetap pinjaman peribadi koperasi UKHWAH adalah 4.99% untuk pinjaman 4-10 tahun dan 4.35% untuk pinjaman 1-3 tahun.

Yuran keahlian untuk pinjaman peribadi koperasi UKHWAH adalah sebanyak RM30 bulanan. Yuran ini akan ditolak daripada pinjaman peribadi tersebut.

Untuk pinjaman peribadi koperasi UKHWAH, tiada bayaran ansuran pendahuluan yang diperlukan.

Jumlah payout atau amaun pembiayaan yang anda boleh terima adalah setinggi 89%. Jumlah pembiayaan yang anda akan terima akan ditentukan oleh pihak koperasi UKHWAH.

Pinjaman peribadi koperasi UKHWAH mempunyai perlindungan Takaful.

Jika anda lewat membayar bayaran bulanan, anda akan dikenakan yuran bayaran lewat setiap bulan pada jumlah yang tidak dibayar seperti dinyatakan di perjanjian pembiayaan anda dengan pinjaman peribadi koperasi UKHWAH.

Ya, anda boleh membuat penjelasan awal untuk pembiayaan peribadi koperasi UKHWAH.

Semak kelayakan anda melalui platform Direct Lending dan kami akan bantu anda pilih pinjaman peribadi terbaik yang bersesuaian dengan keperluan anda. Loan konsultan berpengalaman kami akan menghubungi anda dan membantu anda dengan proses permohonan pinjaman dari A-Z.

Mohon dan semak kelayakan anda dengan 100% percuma. Tiada caj tersembunyi atau bayaran pemprosesan. Untuk mohon, klik SINI.

Nikmati pinjaman koperasi yang lebih murah & mudah sekarang

* Tertakluk kepada terma dan syarat. Kadar keuntungan pembiayaan koperasi Ukhwah adalah 4.99%. Tempoh pembiayaan adalah antara 1 hingga 10 tahun. Sebagai ilustrasi, untuk pinjaman RM10,000, bertempoh 10 tahun pada kadar keuntungan 4.99% p.a., jumlah bayaran semula pada hujung tempoh adalah RM14,990.