Pinjaman PKS Mikro - Direct Lending Malaysia

Pinjaman PKS Mikro

Modal tambahan untuk bisnes anda

Mohon online dan terima pinjaman sehingga RM200,000 dengan
kadar faedah  0.8% – 1.5% sebulan dan tempoh pembiayaan sehingga 18 bulan.

Rebat tunai eksklusif daripada Direct Lending

Under DirectBantu+ initiative to help ease Malaysians' financial burden with extra financial resources during this FMCO (from 1 June to 16 July 2021).

For every loan approved and disbursed

Rebat

RM700 RM500 RM400 RM200 RM60

Financing amount

≥ RM30,000 RM20,100 – RM30,000 RM10,100 – RM20,000 RM3,100 – RM10,000 ≤ RM3,000 & below

Kenapa Pilih Direct Lending?

CEPAT

Kelulusan secepat 3-4 hari bekerja

MAMPU MILIK

Kadar faedah 0.8% - 1.5% sebulan. Tiada caj tersembunyi

FLEKSIBEL

Tempoh bayaran sehingga 18 bulan

MUDAH

Tersedia di seluruh Malaysia. Tiada cagaran diperlukan

Kriteria Kelayakan

 • Syarikat milikan tunggal, perkongsian atau syarikat sendirian berhad (Sdn. Bhd.) yang berdaftar dengan SSM
 • Perniagaan beroperasi minimum 6 bulan
 • Pendapatan perniagaan minimum RM5,000 sebulan
 • Tiada tindakan undang-undang yang belum selesai
 • Tiada status muflis

Dokumen Diperlukan*

 • NRIC (depan & belakang)
 • Penyata bank 6 bulan terkini
*dokumen tambahan mungkin diperlukan untuk perkongsian & syarikat Sdn. Bhd.

Testimoni Pelanggan

Apa yang pelanggan katakan tentang servis kami di Google Business Page dan Facebook

Cara mohon pinjaman peribadi atas talian

LANGKAH 1

Klik 'Semak Kelayakan' dan beritahu kami apa yang anda perlukan

LANGKAH 2

Banding dan pilih produk yang paling sesuai dengan anda

LANGKAH 3

Konsultan peramah kami atau wakil daripada pemberi pinjaman yang anda pilih akan menghubungi anda untuk memproses permohonan

Testimoni Pelanggan

Apa yang pelanggan katakan tentang servis kami di Google Business Page dan Facebook

Soalan Lazim Pinjaman PKS Mikro

Produk pembiayaan yang menawarkan pinjaman bisnes mikro kepada perusahaan kecil dan sederhana (PKS), untuk meningkatkan aliran tunai bagi pengembangan perniagaan dan keperluan modal kerja. Pembiayaan ini disediakan oleh Funding Societies Malaysia.
Kadar faedah adalah 0.8% – 1.5% sebulan, berdasarkan kelulusan pinjaman.

Permohonan adalah percuma dan tiada bayaran pendahuluan diperlukan. Fi pemprosesan 10% (termasuk duti setem & fi jaminan) sekali akan dikenakan and ditolakan semasa pengeluaran pinjaman daripada jumlah pembiayaan.

Jumlah pembiayaan yang anda layak pinjam bergantung pada beberapa faktor seperti pendapatan anda, komitmen hutang semasa dan sejarah kredit. Jumlah maksimum pinjaman adalah sehingga RM200,000 dengan tempoh pembayaran balik fleksibel antara 6 bulan hingga 18 bulan.
Anda layak meminjam dengan:
 • Entiti perniagaan berdaftar di bawah kategori ini: milikan tunggal, perkongsian, perkongsian liabiliti terhad (PLT), Syarikat Sendirian Berhad (Sdn Bhd) atau Syarikat Awam Berhad
 • Pendapatan bulanan perniagaan minimum RM5,000 sebulan
 • Perniagaan beroperasi minimum 6 bulan
 • Minimum 30% pegangan saham tempatan oleh rakyat Malaysia
 • Tiada status muflis
Untuk mohon, klik SINI.

Dokumen Asas Wajib

 • Salinan NRIC (depan & belakang): Milikan tunggal (pemilik), Perkongsian / Perkongsian Liabiliti Terhad (SEMUA rakan kongsi), Syarikat Sendirian Berhad / Berhad (SEMUA pengarah)
 • Penyata bank 6 bulan terkini (format PDF)

Dokumen Tambahan (Jika Ada)

 • Lesen perniagaan
 • Taksiran cukai pendapatan peribadi (2 tahun terkini)
Pinjaman PKS Mikro adalah satu pinjaman tidak bercagar. Ini bermaksud anda tidak perlu sediakan apa-apa cagaran untuk pembiayaan ini.

Anda akan menerima kelulusan dalam masa 3-4 hari bekerja selepas penyerahan dokumen penuh. Pengeluaran pinjaman / pembiayaan dalam tempoh 2 hari bekerja.

Nota: Setiap usaha yang munasabah telah dibuat untuk memastikan tempoh pemprosesan mengikuti garis masa; dan ini juga tertakluk kepada pelbagai keadaan ataupun perubahan termasuk tetapi tidak terhad kepada kelengkapan maklumat yang diberikan oleh pemohon.

Ya, anda boleh membuat bayaran balik awal. Bayaran balik awal akan dikenakan fi pembayaran balik awal sebanyak 2% ke atas baki jumlah prinsipal.

Direct Lending adalah satu platform pinjaman peribadi dan perniagaan untuk membantu individu atau PKS cari, banding dan mohon pembiayaan yang paling sesuai untuk mereka. Kami hanya bekerjasama dengan pemberi pinjaman atau pembiaya yang dipercayai. Untuk Pinjaman PKS Mikro ini, kami bekerjasama dengan Funding Societies Malaysia yang diiktiraf dan dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Perkhidmatan kami adalah 100% PERCUMA dan tidak memerlukan sebarang bayaran daripada pelanggan kami pada bila-bila masa. Direct Lending mempunyai cecah 1,000 review 5 bintang oleh pelanggan kami di Google Business Page dan Facebook kami.

Mohon Pinjaman PKS Mikro adalah sangat mudah dan tidak merumitkan. Klik link di bawah atau ikon ‘Chat on WhatsApp’ melalui platform kami dan kami akan membantu anda menerima pembiayaan untuk keperluan perniagaan anda. Konsultan berpengalaman kami atau pegawai daripada pemberi pinjaman akan menghubungi anda dan membantu anda dengan permohonan Pinjaman PKS Mikro anda dari A-Z.

Mohon 100% percuma. Tiada caj atau yuran pemprosesan tersembunyi. Untuk memohon pinjaman/pembiayaan perniagaan, klik SINI.

Terima modal tambahan untuk bisnes anda

* Tertakluk kepada terma dan syarat. Pinjaman PKS Mikro ini disediakan oleh Funding Societies Malaysia dan berdaftar di bawah Modalku Ventures Sdn. Bhd. [201601019329 (1190266-X)] dan diiktiraf serta dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Kadar faedah adalah antara 0.8% - 1.5% sebulan, berdasarkan kelulusan pinjaman. Tempoh pembiayaan yang ditawarkan adalah 6 bulan, 9 bulan, 12 bulan atau 18 bulan. Sebagai ilustrasi, untuk pinjaman RM100,000 bertempoh 12 bulan dengan kadar faedah 18%, bayaran bulanan pada akhir tempoh pinjaman adalah RM118,000.