Lockdown Lagi? Buat 3 Cara Ini Jana Kewangan Tambahan
3 cara jana kewangan tambahan

Lockdown Lagi? Buat 3 Cara Ini Jana Kewangan Tambahan

Sudah masuk hari kelima kita PKP atau ‘Full Lockdown’, bukan sahaja peniaga tapi pekerja pun ramai yang terjejas. Tidak kurang juga yang terpaksa berhadapan dengan potongan gaji disebabkan industri mereka terjejas semasa PKP. Namun, kita tahu langkah kerajaan ini merupakan pelaksanaan yang wajib untuk memastikan negara kita cepat sembuh daripada Covid-19. Ramai yang menjangka tempoh PKP ini akan berterusan lebih daripada sebulan dan kehilangan punca pendapatan yang stabil.

Kami di Direct Lending telah melancarkan Program Direct Bantu+ yang betujuan untuk meringankan beban kewangan rakyat Malaysia yang terjejas dengan menyediakan sumber kewangan tambahan semasa PKP. Selaras dengan matlamat utama untuk menjadikan proses pinjaman wang lebih selamat, lebih mudah diakses dan mampu untuk mereka yang memerlukan, Direct Lending memberi peluang kepada peminjam dan individu yang bekerja keras melalui platform “side job” dan menawarkan rebat tunai pinjaman.

3 CARA UNTUK JANA KEWANGAN TAMBAHAN MELALUI DIRECTBANTU+

1. Rebat tunai istimewa sehingga RM700 untuk semua pelanggan

Anda yang memerlukan bantuan kewangan dalam tempoh PKP Penuh ini boleh memohon pinjaman peribadi secara selesa dan selamat dari rumah mereka sendiri. Pada masa sama, anda juga berpeluang untuk menerima rebat tunai istimewa sehingga RM700 bagi setiap permohonan menerusi platform Direct Lending yang berjaya, di bawah program DirectBantu+ ini.  Lihat cara CLAIM rebat tunai pinjaman.

jana kewangan
Rebat tunai pinjaman mengikut jumlah pembiayaan yang diluluskan

2. Program rujukan – peluang untuk meraih ganjaran sebanyak RM1,000 bagi setiap 3 rujukan yang berjaya.

Program rujukan ini merupakan program rasmi Direct Lending dan sudah ramai perujuk telah menjana side income dengan hanya refer kawan mereka. Tapi, untuk DirectBantu+ lebih special kerana perujuk akan menerima ganjaran ekstra, RM250 (Ganjaran biasa: RM200) dan untuk setiap 3 kawan yang anda rujuk, anda akan menerima RM1,000!

jana kewangan
Ganjaran rujukan istimewa dengan DirectBantu+

3. Jana pendapatan tambahan (menerusi peluang kerja sambilan dan e-Dagang) dengan partner DirectBantu+

Untuk merancakkan lagi initiatif ini, Direct Lending juga bekerja sama dengan beberapa platform untuk menawarkan peluang pendapatan kepada golongan yang terjejas. Setiap platform ini menyediakan cara yang tersendiri untuk menambah sumber pendapatan anda. Seperti, menjadi perujuk dengan referral program, memulakan bisnes dengan modal yang kecil, dan buat kerja-kerja part time. Setakat ini, kami bekerjasama dengan 5 platform iaitu AVANA, GoGet, Kiddocare, Yeefu by SaltyCustoms dan XOX Berhad. Platform ini juga akan dikemaskini dan banyak lagi partner akan ditambah.

jana kewangan
Platform lain akan ditambah dari masa ke semasa

Program DirectBantu+ ini bermula daripada 1 Jun sehingga 30 Jun 2021 sahaja. Jangan lepaskan peluang untuk tambah kewangan dengan cara yang lebih selamat & mudah.

directbantu
SHARE ARTIKEL INI
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter

Subscribe Newsletter

* indicates required