[INFOGRAFIK] Buat Cara Terbaik Ini Untuk Kurangkan Komitmen Bulanan

[INFOGRAFIK] Buat Cara Terbaik Ini Untuk Kurangkan Komitmen Bulanan

Mungkin ada yang tak perasan, bayar komitmen dan bayaran ansuran hutang secara on-time setiap bulan sebenarnya cabaran jika anda mempunyai komitmen yang sangat berat. Lagi teruk kalau sumber pendapatan anda terjejas semenjak PKP ini. Oleh itu, inisiatif kerajaan untuk membuat penangguhan bayaran balik memang membantu rakyat yang terjejas.

Tetapi, perlu kami ingatkan moratorium hanyalah penangguhan ke atas pembayaran balik pinjaman atau pembiayaan anda dengan bank. Oleh itu, pastikan anda memilih strategi yang lebih berkesan untuk selesaikan hutang-hutang anda dengan cepat. Salah satu teknik yang boleh anda gunakan ialah dengan memohon overlap loan atau pinjaman bertindih.

Rujuk infografik ini untuk 3 cara overlap pinjaman peribadi.

Baca lebih lanjut di sini.

Infografik ini disediakan oleh Direct Lending – satu platform pinjaman peribadi bank & koperasi yang boleh membantu anda cari, mohon & banding pinjaman yang bersesuaian dengan keperluan anda. Sekiranya anda ada masalah CCRIS, CTOS, SAA atau AKPK, anda masih berpeluang untuk mohon pinjaman peribadi dan koperasi di platform Direct Lending.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter