Ini 5 Senarai Kedai Popular RM2 Di Lembah Klang - Direct Lending Malaysia

Ini 5 Senarai Kedai Popular RM2 Di Lembah Klang


Tiada kata yang dapat menggambarkan betapa seronoknya apabila kita masuk ke kedai RM2 ini. Pastinya bagi sesiapa yang biasa masuk ke sini akan keluar dari kedai dengan lebih 10 barang.

Sekiranya anda tidak pernah berkunjung ke kedai ini, anda harus tahu bahawa mereka menjual semua barangan baik dari keperluan rumah, produk pembersihan, alat perkakasan hingga makanan ringan semuanya pada harga RM2.

Malah, harga barangan di sini juga jauh lebih murah daripada biasa dan juga jimat. Kualitinya juga setanding dengan barangan yang berjenama.

Jom kita lihat 5 senarai kedai RM2 yang terdapat di Lembah Klang yang anda patut kunjungi:

1. ECO Shop

Sumber Gambar: Twitter (@khalids)

ECO Shop adalah salah satu kedai RM2 yang terkenal di luar sana, ini kerana mereka mempunyai 140 kedai di seluruh Malaysia dengan 27 daripadanya berada di Kuala Lumpur dan Selangor. Walaupun semua kedai mereka membawa barang yang serupa, anda juga akan mengetahui bahawa cawangan tertentu menjual produk yang tidak akan anda temui di ECO Shop yang lain.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat halaman Facebook mereka.

2. MR. DOLLAR

Sumber Gambar: Facebook Mr Dollar Malaysia

MR DOLLAR merupakan anak syarikat kumpulan MR DIY. Kedai ini telah pun dibuka kedai kepada orang ramai sejak Ogos tahun lalu.  Menariknya, semua barangan yang dijual di dalam kedai ini hanya berharga RM2 dan RM5 bagi setiap satu unit.

Antara barangan yang dijual di MR DOLLAR ini termasuklah pelbagai makanan ringan, peralatan mandian dan perkakasan rumah. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat halaman Facebook mereka.

3. Ninso

Sumber Gambar: Facebook Ninso

Dengan beberapa gerai di seluruh Selangor, Ninso menawarkan pelbagai barangan rumah dan makanan ringan. Salah satu perkara yang menjadikan kedai mereka menonjol daripada yang lain dalam senarai ini adalah susun aturnya yang kemas.

Beberapa kedai Ninso juga menawarkan barangan makanan bernilai RM2 seperti ais krim lembut dan tom yam oden. Mereka memiliki outlet di Shah Alam, Kepong, Kota Kemuning, Balakong, Selayang, dan Gombak. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat halaman Facebook mereka.

4. MR SAVE

Sumber Gambar: Facebook (Mr Save Mart)

MR SAVE juga antara salah satu kedai RM2 yang menjual dengan pelbagai barangan. Foto di Facebook menunjukkan mereka menjual barang hiasan rumah seperti tikar lantai, bingkai foto, dan tanaman buatan.

Anda boleh menemui kedai mereka di Kota Damansara, Ampang, Subang Perdana, dan Petaling Jaya. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat halaman Facebook mereka.

5. NOKO

Sumber Gambar: Facebook (Viral.my-Original)

Sekiranya anda mencari hiasan pesta hari jadi dan alat tulis yang comel, kedai ini pasti tempat yang sesuai untuk anda. Item di kedai NOKO ini pula disusun secara strategik, menjadikan anda sangat mudah untuk mencari perkara yang anda mahukan.

Terdapat beberapa kedai NOKO di Ampang Jaya, Bukit Jelutong, Shah Alam, dan Puchong Utama. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat halaman Facebook mereka.

Jadi, pastikan anda singgah ke salah satu kedai ini ya, anda pasti tidak akan rugi kerana pelbagai pilihan barangan yang ditawarkan. Jangan risau tentang harga, ianya tetap murah dan jimat kerana setiap satu hanya RM2 sahaja. Selamat membeli!

Artikel ini disediakan oleh Direct Lending – platform pinjaman peribadi bank & koperasi khas untuk penjawat awam. Semak kelayakan anda secara percuma dengan sistem pintar kami. Team konsultan kami boleh bantu anda dari A-Z dengan cari, banding & mohon pinjaman yang paling sesuai dengan keperluan kewangan anda.

SHARE ARTIKEL INI
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter

Subscribe Newsletter

* indicates required
tabung_template_dl

FREE

Download template bajet bulanan komprehensif kami secara PERCUMA! 

 

Bajet Bulanan

Template

1 x Planner Bajet Bulanan

1 x Planner Simpanan

Anda akan dapat :

1 x Checklist Kewangan