Lelaki Ini Kongsi Maksud Sebenar ‘Cuci Duit’ & Cara Elak Daripada Terjebak - Direct Lending Malaysia

Lelaki Ini Kongsi Maksud Sebenar ‘Cuci Duit’ & Cara Elak Daripada Terjebak

Umum sedia maklum, sejak akhir-akhir ini banyak kes yang melibatkan penggubahan wang haram atau istilah yang popular digunakan ketika ini ialah ‘cuci duit.

Oleh itu, seorang pengguna di media sosial Facebook miliknya iaitu Aliff Ahmad III, dia berkongsi pendapatnya bahawa ‘cuci duit’ adalah finacial dan ecomonics industry bawah.

Berikut di bawah adalah perkongsian penuh lelaki itu di media sosial milik Facebooknya:

Maksud ‘cuci duit’ dan dari manakah datangnya duit ini serta aktiviti-aktiviti yang mereka lakukan.

Apa yang lebih menarik kebanyakan duit yang dijumpai oleh penguatkuasa atau pihak polis, pastinya mereka akan menemukan wang kertas yang banyak.

Didakwa tidak perlu untuk teruskan business kerana funder sanggup melakukan apa saja bagi mendapatkan tempat untuk cuci duit.

Ekonomi bawah tanah ini juga terdapat ‘kebaikannya’, jika tiada golongan ini siapa pula yang mahu beli barangan di butik mewah.

Oleh itu, jangan cepat mudah percaya dengan orang yang baru berniaga tiba-tiba boleh ada banyak cawangan kedai dalam masa tidak sampai setahun.

Sumber: Facebook (@Aliff Ahmad III)

Kesimpulannya, sebagai rakyat Malaysia kita mengambil berat dan mempunyai kesedaran dan tahu bagaimana mereka beroperasi. Tonton video penuh kami untuk maksud sebenar cuci duit atau money laundering dan cara pengubahan wang haram di Malaysia.

Selain itu, ada juga boleh mengelakkan jadi mangsa seterusnya dengan hanya kita boleh SCRUT company itu terlebih dahulu dan juga dekat Interepo,  kalau rasa macam ada yang tidak kena. Semoga bermanfaat untuk semua!

Baca juga perkongsian kami tentang 5 jenis scam popular di Malaysia.

Artikel ini ditulis oleh Direct Lending – sebuah platform pinjaman peribadi bank & koperasi yang membantu anda dapatkan pinjaman yang bersesuaian dengan posisi kewangan anda. Semak kelayakan anda secara percuma. Kadar serendah 2.75% atau secepat 2 hari bekerja.

SHARE ARTIKEL INI
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter

Subscribe Newsletter

* indicates required
tabung_template_dl

FREE

Download template bajet bulanan komprehensif kami secara PERCUMA! 

 

Bajet Bulanan

Template

1 x Planner Bajet Bulanan

1 x Planner Simpanan

Anda akan dapat :

1 x Checklist Kewangan