Pinjaman Peribadi Online 2023 Lulus Segera (Terus Masuk Akaun)
pinjaman peribadi online

Pinjaman Peribadi Online 2023 Lulus Segera (Terus Masuk Akaun)

Pinjaman peribadi sudah menjadi pilihan utama sebagai pembiayaan kewangan terutamanya semasa kecemasan kewangan. Fleksibiliti dalam memohon pinjaman peribadi online segera yang tidak memerlukan cagaran atau penjamin pinjaman menjadikannya pilihan ramai peminjam, seperti pinjaman koperasi untuk penjawat awam dan pinjaman wang berlesen untuk pekerja swasta.

Proses permohonan ada yang secepat 24 jam, dan boleh dimohon secara online sahaja. Duit akan terus masuk akaun anda dengan segera. Kemudahan ini telah menyebabkan pinjaman peribadi menjadi ‘quick fix’ untuk membantu individu yang mempunyai masalah kewangan dengan segera. Semua pinjaman peribadi online ini adalah percuma (tiada apa-apa bayaran deposit yang dikenakan).

Cara Pinjam Duit Terus Masuk Akaun Bank

Kalau urgent nak pinjam duit, memang paling ideal bila dapat buat pinjaman terus masuk akaun. Tak payah nak tunggu lama-lama kan? Kebanyakan pinjaman peribadi online di seluruh Malaysia memang akan terus masuk akaun bank pemohon. Tapi kenapa ada yang mencari cara untuk buat pinjaman wang yang terus masuk akaun bank?

Ini kerana, terdapat beberapa perkhidmatan kredit dan pembiayaan yang tidak terus masuk akaun bank pemohon. Sebagai contoh, jika anda mohon Pembiayaan Auto Servis, amaun pinjaman yang anda mohon akan terus masuk ke akaun pemilik bengkel. Pembiayaan Auto Servis adalah produk kewangan terbaru daripada Direct Lending yang menawarkan kemudahan servis kereta dulu, bayar kemudian.

Jika anda menggunakan kemudahan ini di bengkel panel kami, kos servis kereta anda akan dibayar dulu oleh Direct Lending kepada akaun pemilik bengkel. Jadi, anda tidak perlu keluar duit untuk bayar kos servis kereta. Namun, pada setiap bulan (bergantung dengan pakej Pembiayaan Auto Servis, anda perlu membayar balik kepada pihak Direct Lending.

Oleh itu, ini adalah 11 cara buat pinjaman segera online 24 jam terus masuk akaun bank:

Pinjaman Online Segera 24 Jam Terus Masuk Akaun

Pastinya anda mencari pinjaman peribadi online yang boleh dapat segera, lebih-lebih lagi jika anda perlukan wang secepat mungkin. Anda bernasib baik jika melepasi syarat kelayakan untuk terima pinjaman wang segera daripada bank. Namun, jika anda tidak melepasi syarat kelayakan pinjaman bank, anda boleh dapatkan alternatif pinjaman peribadi online segera 24 jam di platform Direct Lending. Tiada bayaran pendahuluan dikenakan dan kad ATM tidak akan dipegang. Gaji rendah juga layak untuk mohon. Duit pinjaman ini akan terus masuk akaun anda.

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman Wang Berlesen 
 • Amaun pinjaman dari RM1,000 sehingga RM20,000
 • Tempoh pinjaman fleksibel dari 1 tahun sehingga 4 tahun
 • Kadar faedah 1.5% sebulan atau 18% setahun
 • Kerja tetap dan telah berkhidmat selama minimum 3 bulan
 • Pendapatan bulanan tetap (gaji pokok dan elaun tetap) minimum RM1,500 di Semenanjung Malaysia atau RM1,200 di Sabah & Sarawak

Pinjaman Online Segera (Lulus Secepat 2 Hari) Terus Masuk Akaun

Jika anda mempunyai rekod negatif CTOS, CCRIS dan tersenarai dalam SAA atau AKPK, anda juga boleh dapatkan pinjaman peribadi online yang selamat dengan beberapa pembekal pinjaman wang yang sah terus masuk akaun. Jika anda seorang penjawat awam, anda mempunyai pilihan lain selain daripada kredit komuniti, iaitu pinjaman koperasi. Pinjaman koperasi lebih berbaloi dan mampu milik untuk anda disebabkan kadar yang lebih murah dan ianya juga pembiayaan peribadi Islamik yang patuh syariah. 

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman Koperasi

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) & Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP)

 • Kadar dari 5.99% setahun
 • Amaun pembiayaan sehingga RM150,000
 • Bebas yuran. Tiada bayaran pendahuluan. Permohonan 100% percuma
 • Pemohon adalah kakitangan kerajaan (kecuali Anggota Tentera) 
 • Jawatan kekal dan telah berkhidmat selama minimum 6 bulan
 • Pendapatan bulanan tetap minimum RM1,500 termasuk elaun tetap
 • Komitmen luar tinggi, senarai hitam dan CCRIS/CTOS, AKPK, rekod SAA juga layak memohon

Pinjaman Peribadi Online Untuk Kahwin

Video testimoni pelanggan Direct Lending yang memohon pinjaman peribadi untuk kahwin.

Kos sara hidup yang makin lama makin mahal menyebabkan kos majlis perkahwinan semakin mahal. Ada pasangan yang tak kisah dengan majlis kecil-kecilan asalkan puas hati. Ada pula yang memang impikan majlis yang meriah dan besar-besaran. 

Sebelum anda membuat keputusan untuk memohon pinjaman peribadi bagi menampung kos perkahwinan, pastikan anda duduk berbincang dengan pasangan dulu. Anda dan pasangan kena tahu kesan-kesan jangka panjang yang akan berlaku di kemudian hari jika ingin meneruskan pinjaman peribadi untuk menambah bajet perbelanjaan kahwin.

Jika masing-masing sudah bersetuju, anda boleh memohon amaun yang kecil dulu ataupun pinjaman peribadi online dengan kadar faedah yang rendah terus masuk akaun untuk dapat membantu anda dan pasangan merealisasikan impian majlis kahwin tersebut.

Cadangan Pembiayaan:

1.Pinjaman Wang Berlesen Mohon Sini

2.Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Co-opbank Pertama (CBP)

 • Kadar serendah 2.31%
 • Amaun pembiayaan RM3,000 sehingga RM200,000
 • Tempoh pembiayaan dari minimum 1 tahun sehingga 10 tahun
 • Payout sehingga 95%
 • Pembiayaan dilindungi Takaful

Pinjaman Peribadi Online Untuk Perubatan

Jika anda mempunyai takaful dan simpanan yang banyak, anda tak perlu risau dengan kos perubatan kecemasan kerana ianya pasti dapat membantu untuk dapatkan bantuan pinjaman wang segera terus masuk akaun. 

Namun, terdapat beberapa situasi kecemasan di mana coverage takaful anda tidak dapat menampung kos rawatan seperti, peralatan dan mesin perubatan. Jika anda masih perlukan dana tambahan untuk menampung kos perubatan kecemasan tersebut anda boleh mempertimbangkan untuk memohon pinjaman peribadi. 

Sebelum memohon pinjaman peribadi, kami mengesyorkan anda untuk cuba memohon pinjaman peribadi online dengan kadar yang rendah agar tidak membebankan ansuran bulanan hutang anda. Antara alternatif lain juga adalah memohon pinjaman dengan jumlah payout yang tinggi iaitu amaun pembiayaan yang anda boleh terima setinggi 98%.

Cadangan Pembiayaan:

1.Pinjaman Wang Berlesen  Mohon Sini

2.Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Co-opbank Pertama

 • Kadar tetap serendah 2.31% 
 • Payout sehingga 98%

Ambank Islamic

 • Kadar tetap serendah 3.60% 
 • Payout sehingga 98%

Public Islamic Bank

 • Kadar tetap rata serendah 4.25% 
 • Payout sehingga 98%

Pinjaman Peribadi Online Untuk Pendidikan

Jika anda ingin menambah kemahiran diri dengan mengambil kursus latihan profesional, cuba cari kursus latihan dalam talian yang percuma atau murah. Namun, jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran yang lebih tinggi, anda boleh buat pinjaman peribadi untuk menanggung kos pendidikan tersebut. 

Sebagai contoh, yuran per semester untuk sijil Master di UiTM lebih kurang RM3K-RM4K, pelajar pula kena belajar selama 1 hingga 2 tahun. Ada peminjam yang menggunakan pinjaman peribadi untuk menampung sepenuhnya kos sambung belajar, ada juga yang hanya memerlukan pinjaman untuk separa amaun sahaja, dan seterusnya membayar balik bakinya mengikut kemampuan anda. Anda boleh pilih dulu pinjaman peribadi online dengan kadar yang rendah dan kelulusan yang cepat jika sesuai dengan syarat kelayakan anda.

Cadangan Pembiayaan:

1.Pinjaman Wang Berlesen Mohon Sini

2.Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

 • Warganegara Malaysia berumur 20 – 58 tahun
 • Kakitangan Kerajaan Persekutuan (AG), Negeri, Badan Berkanun dan GLC yang terpilih
 • Amaun pinjaman dari RM3,000 sehingga RM200,000
 • Pembiayaan konsep syariah
 • Kadar serendah 2.31%
 • Proses kelulusan secepat 2 hari

Pinjaman Peribadi Online Untuk Renovate Rumah

Proses renovate rumah boleh menelan belanja yang sangat besar dan kos barangan pula semakin meningkat. Jika anda memilih pinjaman peribadi online untuk renovate rumah, ianya juga masih dikira sebagai hutang yang baik kerana beberapa perubahan untuk rumah anda seperti pengubahsuaian dapur, pembaikan struktur rumah dan penambahan ruang di dalam rumah dapat meningkatkan nilai rumah tersebut. 

Jika kos ubahsuai sangat tinggi, maka kemudahan pembiayaan seperti Pembiayaan Co-opbank Pertama adalah pilihan yang munasabah. Kelebihan pembiayaan ini adalah amaun pinjaman tinggi, kadar faedah rendah, tempoh pembayaran semula lebih panjang dan ansuran bulanan yang mampu milk. Pembiayaan ini juga tidak perlu cagaran dan menawarkan pinjaman berkonsep Syariah, sememangnya sesuai untuk menambah dana renovate rumah.

Ciri-Ciri Pembiayaan Co-opbank Pertama (CBP)

 • Kadar serendah 2.31%
 • Amaun pembiayaan RM3,000 sehingga RM200,000
 • Tempoh pembiayaan dari minimum 1 tahun sehingga 10 tahun
 • Payout sehingga 98%
 • Pembiayaan dilindungi Takaful

Pinjaman Peribadi Online Untuk Travel

Jika anda bercuti seperti staycation di hotel dan Airbnb yang berdekatan mungkin anda tak perlukan wang dengan pinjaman peribadi. Tetapi jika anda merancang untuk honeymoon ke tempat yang lebih eksklusif ataupun bercuti bersama seluruh ahli keluarga untuk menyambut hari istimewa seperti anniversary, convocation, atau perayaan seperti Hari Raya dan sebagainya, pinjaman peribadi semestinya dapat membantu anda capai percutian impian tersebut.

Namun, anda kena ingat sebaik sahaja percutian tamat anda kena bayar balik hutang tersebut tepat pada masanya untuk elakkan hutang bertimbun. Pinjaman terus masuk akaun ini sesuai jika anda bercuti di luar negara atau bersama ahli keluarga yang ramai dan memerlukan dana lebih untuk menampung kos percutian. 

Cadangan Pembiayaan:

1.Pinjaman Wang Berlesen Mohon Sini

2.Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) & Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP)

 • Kadar dari 5.99% setahun
 • Amaun pembiayaan sehingga RM200,000
 • Pemohon adalah kakitangan kerajaan (kecuali Anggota Tentera) 
 • Pendapatan bulanan tetap minimum RM1,500 termasuk elaun tetap

Pinjaman Peribadi Public Islamic Bank

 • Kadar dari serendah 4.25%
 • Amaun pembiayaan sehingga RM150,000
 • Pemohon adalah kakitangan kerajaan (kecuali Anggota Tentera) 
 • Pendapatan bulanan tetap minimum RM1,500 termasuk elaun tetap

Pinjaman Peribadi Online Untuk Penyatuan Hutang/Overlap Hutang

pinjaman peribadi online
Cara Overlap Pinjaman Peribadi

Penyatuan hutang ataupun overlap adalah salah satu tujuan individu memohon pinjaman peribadi. Bila anda memohon penyatuan hutang, anda dapat melangsaikan hutang-hutang tertunggak yang lain seperti hutang kad kredit, hutang pinjaman sewa beli dan sebagainya kerana pemberi pinjaman akan menyatukan semua hutang anda ke dalam satu akaun (pinjaman peribadi baru). Anda akan mempunyai baki hutang yang baru dan ansuran bulanan yang berbeza dengan hutang-hutang sebelum ini. Selalunya, ansuran bulanan hutang akaun baru akan lebih rendah berbanding hutang sebelum ini.

Untuk memastikan bayaran balik pinjaman bulanan berada dalam had kemampuan anda, kadar faedah bagi pinjaman yang disatukan sekurang-kurangnya mestilah lebih rendah daripada kadar purata pinjaman sedia ada. Ini adalah salah satu sebab kenapa penyatuan hutang ini pilihan terbaik untuk pemohon yang mempunyai banyak hutang tertunggak dan komitmen bulanan yang membebankan.

Anda boleh gunakan kalkulator pinjaman peribadi overlap kami untuk kira penjimatan jika anda membuat penyatuan hutang. 

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) & Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP)

 • Tempoh Pemprosesan: 2 hari bekerja
 • Kadar dari 5.99% setahun
 • Amaun pembiayaan sehingga RM150,000

Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA) 

 • Tempoh Pemprosesan: 2 minggu
 • Kadar Faedah: 5.99% (Tetap)
 • Amaun pembiayaan sehingga RM250,000

Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad (KOPUTRI)

 • Tempoh Pemprosesan: 6-8 hari bekerja
 • Kadar Faedah 5.9% (Tetap)
 • Amaun pembiayaan sehingga RM100,000

Koperasi UKHWAH

 • Tempoh Pemprosesan: 2-3 minggu
 • Kadar Faedah: 4.99% (Tetap)*
 • Amaun pembiayaan sehingga RM200,000

Co-opbank Pertama (CBP)

 • Tempoh Pemprosesan: 1 minggu
 • Kadar Faedah serendah 2.31% (Tetap)*
 • Amaun pembiayaan sehingga RM200,000

Pinjaman Peribadi Online Untuk Beli Motosikal & Kereta

Pinjaman peribadi online salah satu cara untuk anda menampung kos kecemasan jika kereta atau motosikal mengalami kerosakan. Ianya juga alternatif untuk anda membeli kereta dan motosikal secara tunai jika anda tidak menggunakan pinjaman sewa beli (pinjaman kereta) daripada pihak bank.

Apabila anda memohon loan kereta dengan bank, anda sebenarnya mengikat perjanjian sewa beli dengan bank di mana bank berlaku sebagai pemilik sah kereta sementara anda adalah pengguna. Jadi selagi pinjaman anda belum selesai, kenderaan tersebut adalah hak milik bank sehinggalah anda selesai bayar. Melainkan jika anda mohon pinjaman peribadi untuk beli kereta atau motor, anda boleh beli kenderaan dengan tunai yang di pinjam dan terus memiliki kenderaan tersebut. 

Namun, pinjaman sewa beli ini tidak dapat digunakan untuk kereta terpakai yang berusia 10 tahun ke atas. Jika anda mampu untuk beli tunai adalah lebih baik kerana tidak perlu menambah komitmen bulanan sedia ada. Tapi jika anda memerlukan dana tambahan untuk beli kereta, tidak salah untuk anda pinjam duit terus masuk akaun dengar kadar rendah yang tidak perlukan penjamin pinjaman

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi
 • Warganegara Malaysia berumur 20 – 58 tahun
 • Kakitangan Kerajaan Persekutuan (AG), Negeri, Badan Berkanun dan GLC yang terpilih
 • Komitmen luar tinggi, senarai hitam atau CCRIS/CTOS juga layak mohon (untuk pinjaman koperasi terpilih)
 • Amaun pinjaman dari RM3,000 sehingga RM200,000
 • Tempoh pembiayaan dari 1 – 10 tahun
 • Pembiayaan konsep syariah
 • Kadar serendah 2.31%
 • Proses kelulusan secepat 2 hari

Pinjaman Peribadi Online Untuk Selesaikan Blacklist CCRIS/CTOS 

Jika anda mempunyai rekod buruk atau ‘blacklist’ untuk kedua-dua laporan ini, kebanyakkan institusi kewangan tidak akan menerima permohonan pinjaman individu tersebut. Tetapi pelan pinjaman peribadi online untuk bersihkan rekod negatif CCRIS dan CTOS adalah terkecuali. Anda boleh cuba mohon walaupun mempunyai skor kredit atau sejarah kredit yang tak cantik.

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Kuwait Finance House (MCCM)

 • Tempoh Pemprosesan: 1-2 minggu
 • Kadar tetap 3.99%
 • Amaun pembiayaan sehingga RM250,000
 • Tunggakan CCRIS tidak lebih 2 bulan, CTOS kurang dari <RM3,000 diterima

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) & Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP)

 • Tempoh Pemprosesan: 2 hari bekerja
 • Kadar dari 5.99% setahun
 • Amaun pembiayaan sehingga RM150,000
 • CTOS kurang dari <RM30,000 diterima

Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA) 

 • Tempoh Pemprosesan: 2 minggu
 • Kadar Faedah: 5.99% (Tetap)
 • Amaun pembiayaan sehingga RM250,000
 • CTOS kurang dari <RM20,000 diterima

Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad (KOPUTRI)

 • Tempoh Pemprosesan: 6-8 hari bekerja
 • Kadar Faedah 5.9% (Tetap)
 • Amaun pembiayaan sehingga RM100,000
 • CTOS kurang dari <RM5,000 diterima

Koperasi UKHWAH

 • Tempoh Pemprosesan: 2-3 minggu
 • Kadar Faedah: 4.99% (Tetap)
 • Amaun pembiayaan sehingga RM200,000
 • Terima masalah CTOS/CCRIS tetapi tertakluk kelulusan pihak UKHWAH

Pinjaman Bisnes Untuk PKS

Jika anda mahu memulakan perniagaan ataupun memerlukan pembiayaan untuk memajukan perniagaan sedia ada, terdapat beberapa skim pembiayaan atau pun pinjaman perniagaan online yang anda boleh mohon. 

Kebanyakkan peniaga memilih pinjaman perniagaan kerana ianya menawarkan kadar yang rendah dan dapat menjimatkan kos ansuran bulanan. Ini sangat membantu terutama sekali jika anda meminjam dalam jumlah yang tinggi. 

Cadangan Pembiayaan: Pinjaman PKS Mikro

Kriteria Kelayakan

 • Syarikat milikan tunggal, perkongsian atau syarikat sendirian berhad (Sdn. Bhd.) yang berdaftar dengan SSM
 • Perniagaan beroperasi minimum 6 bulan
 • Pendapatan perniagaan minimum RM5,000 sebulan
 • Tiada tindakan undang-undang yang belum selesai
 • Tiada status muflis

Mohon pinjama  peribadi online dan terima pinjaman sehingga RM200,000 dengan kadar faedah 0.8% – 1.5% sebulan dan tempoh pembiayaan sehingga 18 bulan.

Video: Cara Mohon Pinjaman Peribadi Online Lulus Segera Terus Masuk Akaun

Kesimpulan

Semua cadangan di atas adalah berdasarkan ciri-ciri pinjaman yang sesuai dengan tujuan anda memohon pinjaman peribadi. Oleh itu, tak semestinya anda tidak boleh dapatkan pinjaman peribadi daripada pembiaya yang berbeza dengan cadangan di atas kerana semua pinjaman peribadi online mempunyai syarat kelayakan tersendiri. 

Selain daripada menyemak kelayakan pemohon setiap pemberi pinjaman akan menilai juga skor kredit dan sejarah pembayaran hutang sedia ada untuk setiap individu. Ada beberapa pembiaya yang fleksibel dalam meluluskan permohonan, ada pula yang memerlukan dokumen sokongan untuk meyakinkan mereka memberi pinjaman.

Oleh itu, kami di Direct Lending akan memudahkan urusan permohonan setiap pelanggan dan mencadangkan pinjaman peribadi terus masuk akaun yang terbaik dan mudah lulus untuk anda. Perkhidmatan 5 bintang kami ini cepat, mudah, selamat dan semestinya PERCUMA. Tiada sebarang caj tersembunyi dan bayaran pemprosesan dikenakan. 

Semak kelayakan pinjaman peribadi anda secara online melalui platform Direct Lending dan loan konsultant kami akan bantu anda pilih pembiayaan terbaik yang bersesuaian dengan keperluan anda!

SHARE ARTIKEL INI
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter

Subscribe Newsletter

* indicates required
tabung_template_dl

FREE

Download template bajet bulanan komprehensif kami secara PERCUMA! 

 

Bajet Bulanan

Template

1 x Planner Bajet Bulanan

1 x Planner Simpanan

Anda akan dapat :

1 x Checklist Kewangan