Remaja Ini Kongsi Rahsia Untung Duit RM19K Dalam Masa 5 Hari Di Asrama - Direct Lending Malaysia

Remaja Ini Kongsi Rahsia Untung Duit RM19K Dalam Masa 5 Hari Di Asrama

“Usaha itu tangga kejayaan” – Inilah ungkapan yang sering kita dengar. Umpama menaiki tangga, tanpa usaha pasti tidak akan dapat mendaki untuk ke puncak yang tinggi.

Sama seperti perkongsian yang dimuat naik oleh seorang pengguna di TikTok (@amzarairil), di mana videonya viral baru-baru ini apabila dia mendedahkan dia berjaya meraih RM19,000 dalam masa 5 hari dengan hanya berniaga di asrama.

Menerusi video berkenaan, dia dan rakannya seorang lagi menceritakan kisah bagaimana mereka memulakan perniagaan dari awal hingga sekarang.

Lelaki yang dikenali sebagai Amzar Zairil itu memberitahu, mereka memulakan bisnes jenama baju sendiri sejak sebulan yang lalu dan melakukan jualan di asrama.

Sumber: TikTok (@amzarairil)

Disebabkan tidak dapat pulang ke rumah kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), mereka nekad untuk usaha mencari pendapatan sampingan. Selain itu, mereka juga pergi mempromosikan atau marketing baju yang dijual itu dari bilik ke bilik bagi mendapatkan tempahan.

Malah, mereka turut ‘menggadaikan’ masa waktu tidur malam untuk menguruskan tempahan yang diterima. Usaha mereka itu akhirnya membuahkan hasil apabila sebanyak 500 helai baju terjual dalam masa 5 hari saja.

Sumber: TikTok (@amzarairil)

Jika dihitung jumlah hasil jualan RM19,000 yang diterima oleh mereka itu sememangnya lumayan, lebih-lebih bagi mereka yang bergelar seorang pelajar. Ramai netizen yang memuji dan kagum dengan usaha yang ditunjukkan oleh dua orang pelajar itu dalam mencari pendapatan sampingan.

Malah, perbuatan dua orang pelajar itu turut menjadi inspirasi kepada orang ramai untuk berusaha lebih lagi dalam bisnes masing-masing.

Semoga perkongsian kisah ini memberikan teladan kepada kita untuk supaya tidak mudah berputus asa kerana siapa yang berusaha, pasti akan berjaya!

Sumber:TikTok (@amzarairil)

Tonton video penuh di sini:

https://www.tiktok.com/@amzarairil/video/6928630559006641410?sender_device=pc&sender_web_id=6924849116548826625&is_from_webapp=v2&is_copy_url=0

Ingin jana pendapatan tambahan? Sini kami ada beberapa idea untuk anda – idea mudah buat duit agar poket penuh setiap bulan. Nak cari kerja freelance? Boleh rujuk artikel ini 7 cara praktikal untuk jana pendapatan tambahan.

Artikel ini disediakan oleh Direct Lending – platform pinjaman peribadi bank & koperasi khas untuk penjawat awam. Semak kelayakan secara percuma. Terima kewangan tambahan serendah 2.75% atau secepat 2 hari bekerja.

SHARE ARTIKEL INI
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter